2023. október 5. - Aurél
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Politikusok vetélkednek

Nyilvánosságra hozták csütörtökön az 51 éves liberális lengyel kormányfő, Donald Tusk egészségi állapotáról szóló orvosi jelentést, amit viszont a konzervatív államfő, az 59 éves Lech Kaczynski saját személyét illetően nem volt hajlandó megtenni.
2008. augusztus 7. csütörtök 14:36 - Hírextra
A miniszterelnöki hivatal honlapján olvasható orvosi vélemény szerint Tusk, aki szenvedélyes amatőr labdarúgó, kiváló egészségnek örvend, szervezete különösen jól bírja a fizikai megterhelést, és semmilyen betegség tünetét nem mutatja. Mindazonáltal egy dologra jobban oda kell figyelnie a fiatalos lengyel kormányfőnek: koleszterinszintje magasabb a kelleténél.

Tusk azt követően hozta nyilvánosságra a jelentést, hogy Lech Kaczynski megtagadta ezt saját magára vonatkozóan, annak ellenére, hogy korábban erre kifejezetten ígéretet tett.
"Úgy gondolom, hogy a legfőbb közhivatalokat betöltő személyiségeknek nem lehetnek titkaik" - mondta a kormányfő egy újságírói kérdésre válaszolva, amely az elnök egészségének nyilvánosságra hozatalát puhatolta.

Kaczynski egészségi állapotának közzétételét a vezető kormánypárt, a Polgári Platform egyik képviselője, Janusz Palikot kitartóan követeli. Nemrég bejelentette, hogy hivatalos beadványt fog beterjeszteni ez ügyben. A képviselő azt sejteti, hogy Kaczynskinek egészségügyi problémái vannak, amelyek állítólag az alkohollal állnak összefüggésben.

Az államfő környezete azonnal cáfolta ezt. Mindenesetre a nyilvánosságra hozatal megtagadása tovább táplálja ezeket a feltételezéseket.Kaczynski azzal indokolta álláspontját, hogy a politikusok egészségi állapotára vonatkozó információkkal vissza lehet élni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását