2023. szeptember 30. - Jeromos

Béres díja az egészségvédőknek

Első ízben adták át a Béres Egészség Hungarikum Díjat kedden, a Magyar Egészségügy Napján Budapesten. A díjjal azoknak a civileknek és egészségügyi dolgozóknak a munkáját köszönték meg, akik sokat tettek a környezetükben élő emberek egészségéért és a közö
2008. július 1. kedd 16:24 - Hírextra
Az elismerést Béres József, a Béres Egészség Hungarikum Program életre hívója adta át.

A Béres Egészség Hungarikum Díjat kapta Balatoni Tamásné, a Magyarmecske Általános Iskola igazgatónője, aki a 350 fős dél-baranyai településen évente szervez fesztivált az iskola diákjainak, amely a különböző szociális kultúrában felnövekvő gyerekek találkozó helyévé vált, továbbá minden nyáron ingyenes felzárkóztatást tart a környékbeli diákoknak, jótékonysági eseményeket rendez, és egy-egy kollégának szervezett kirándulásba bevonja a környék pedagógusait is.

Az elismerésben részesült Kiss Tóth Emőke védőnő, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának dékánhelyettese, akinek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei védőnőképzés megteremtése köszönhető és jelenleg is sokat tesz a fiatal, leendő védőnők neveléséért.

Marsiczki Józsefné, a XVII. kerületi Napsugár Óvoda óvodapedagógusa azzal érdemelte ki a Béres Egészség Hungarikum Díjat, hogy immár 30 éve dolgozik szakmájában és kiemelten foglalkozik mozgásfejlesztéssel, a problémás gyerekek felzárkóztatásával, valamint alapítványi programok szervezésével.

A díjazottakat a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány kuratóriuma választotta ki a hozzá érkezett civil ajánlások alapján.
A Béres Egészség Hungarikum Program a civil kezdeményezések hálójára építve egy egészségesebb, sikeresebb életmód megteremtéséért küzd. A program egyik célkitűzése, hogy az öt- és tízezer fős települések életkörülményein, versenyképességén javítson a számukra hirdetett egészségterv-készítő és megvalósításra ösztönző pályázaton keresztül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását