2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szivárvány fürdősóból

Manapság már rengeteg saját kézzel készített tárggyal dobhatjuk fel otthonunk hangulatát. A színes fürdősó kompozíció is ilyen önállóan elkészíthető és vidám ötlet. Gyönyörködteti szemünk, lelkünk, és még az egészségi állapotunkon is javít.
2008. július 6. vasárnap 07:32 - Hírextra
– Az alapanyagok könnyen beszerezhetők, csak egy üvegre vagy tálra és többféle színű fürdősóra van szükségünk, amiket bármelyik drogériában beszerezhetünk. Ha van kedvünk, összeállításunkat még szebbé tehetjük kagylókkal, kövekkel, csigákkal, üvegkavicsokkal vagy mécsesekkel, sőt az ügyesebbek előre megfesthetik a palackot is, és akkor elég egyszínű sót önteni bele – javasolja Varga Judit dekoratőr.

A fürdősók között megtalálható rengeteg szín és illat is. Ami fontos, ha többfélét is veszünk, illatosból csak egyet válasszunk, ugyanis ha keverednek, inkább kellemetlen lesz, mint nyugtató.

– Színekben mindenképpen olyat válasszunk, ami illik a fürdőszobánk hangulatához. Ha egy fehér fürdőről van szó, de pirosak a kiegészítők és a törölközők, akkor a vöröses árnyalatokat használjuk. Elég akár kétféle szín, melyeket ha a palackba különböző vastagságban öntünk egymásra, majd végül egy parafadugóval lezárunk, gyönyörű díszt kapunk. Ahol minden króm és üveg, tehát minimalista stílusú, oda ne élénk színeket használjunk. Nagyon elegáns lehet például egy szép üvegtál tele kristályos fürdősóval és néhány kővel. A hagyományos konyhai só is teljesen alkalmas a dekoráláshoz. A fürdőben mindenképpen olyan helyre tegyük, ahol nem éri víz, különben elolvad, és oda a művünk – tette hozzá a dekoratőr.

Persze nemcsak szemünk gyönyörködtetésére alkalmasak a díszek, rendkívül hasznosak egészségügyi szempontból is.

– Létezik habzó illetve nem habzó változatuk is. A fürdővízhez körülbelül 20-30dkg-ot kell hozzáadni. Rengeteg jótékony hatása van, többek között méregtelenít, tisztít, felfázás ellen és mozgásszervi bajok kezelésére alkalmas, sőt nyugtatja az idegrendszert is.

Ajándékba is nyugodtan adható az elkészített kis palack. Nagyon egyszerű, és nem utolsó sorban olcsón elkészíthető dekoráció.
Forrás: RTL Bulvár
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását