2024. április 24. - György

Csoda barkácslámpa

A munkaterület minden pontját jól megvilágíthatjuk, s az árnyékokat is kiküszöbölhetjük azzal a három testű barkácslámpával, amit az egyik nagy barkácscég nemrég dobott piacra, elsőként Németországban.
2007. december 17. hétfő 09:35 - Hírextra

Műszerész- és szerelőmunkáknál alapvetően fontos az alkatrészek és a szerszámok jó megvilágítása. Még inkább, ha nem a műhelyi asztalon, hanem "élőben", például egy elakadt autó motorházában kell valamit rendbe tenni. Ilyenkor jelent felbecsülhetetlen segítséget a hozzánk a hetvenes évek óta elsők között barkácsszerszámokat szállító nemzetközi Black and Decker vállalat újdonsága, a háromkarú, multifunkciós szerelőlámpa.

Fő eleme a mennyezetre, vagy például a gépjármű motortere felhajtott ajtajának tetejére öntapadó mágnessel felerősíthető, szórt fényű térvilágító lámpa. Abból tetszés szerinti helyre hajlítható, flexibilis karokon ágazik le egy pontszerű, erős fényt adó csúcsfény (spot )világítótest és egy másik, a valamiképpen az előzők fénye miatt árnyékba kerülő hátteret megvilágító lámpa.

Janita Bergmann-Thösink asszony, a barkácscég termékigazgatója szerint - tudatja a Do-It-Yourself szakfolyóirat - 2007-ben megtörtént a negyedik generációs barkács-termékek kialakítása. Ezek közé sorolható ez a lámpa is, amit 230 voltos hálózatról, és a gépjárművek 12 voltos akkumulátoráról működtethető változatban is kínálnak. A kempingezők részére pedig gyártják speciális, nagyon kis fogyasztású és diszkrétebb fényt adó LED-es változatban is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását