2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Zöld gyökerek a korrupció elleni harcban

18 évvel a rendszerváltás után a hazai demokrácia kezd "nagykorúvá" válni – állítja Szamos Gábor a Zöldek szóvivője. Ez a véleményük annak tudható be, hogy az országos népszavazási kezdeményezésük félidejébe érve, egyre szélesebb összefogás jön létr
2008. július 3. csütörtök 09:06 - Hírextra
A feltett kérdés: Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés? az első olyan téma, ami nem csak a lakososság közel 100 százalékánál talál egyetértésre, hanem a közélet civil és politikai szerveződéseinél is teljes összhang mutatkozik, az ideológiai különbségek ellenére. Ez alól sajnos a parlamenti pártok kivételek, akik szokásuk szerint csak szavakban bátrak, ha maguk vagy képviselőik "megreformálásáról" van szó, de amint lehetőség van a tettekre, rögtön hátraarcot csinálnak.

Így történt ez a képviselők által bizonylatok vagy bármilyen elszámolási kötelezettség nélkül adómentesen felvett, akár a havi félmilliót is meghaladó költségtérítések esetében is, ami nem csak felháborító, hanem szégyenletes. Az ország első embereitől joggal várhatnánk el a példamutatást, ehelyett pedig folyamatosan arról győznek meg bennünket, hogy csak magukkal, az egyre nagyobb jövedelmek megszerzésével, és a kicsinyes pártharcokkal vannak elfoglalva, amivel csak megosztják a lakosságot, hasztalan működésüknek köszönhetően pedig egyre nagyobb szakadék tátong a társadalom felső tízezre és az alsó tízmillió között.

Ez a méltatlan viselkedés pedig egyre növekvő feszültséghez vezet, ami a súlyosan elmélyülő erkölcsi, gazdasági és morális válság végkimeneteleként társadalmi robbanást okozhat.

A Zöldek ezt a nem túl biztató jövőképet szeretnék megváltoztatni azzal, hogy a problémák gyökeréig lenyúlva, a kiváltó okok megszüntetésével kívánják a közélet tisztaságát helyreállítani, és a mindent elárasztó korrupciót száműzni – még a politika legfelső szintjéről is!

Erre a legjobb mód a széleskörű társadalmi összefogás, melynek ideális alapjait megteremtették az elindított népszavazással, amire nemmel csak a korrupció további fenntartásában érdekeltek szavaznak.

A fordulathoz hátra van még a 200.000 aláírás összegyűjtése, amiből jelenleg 57.000 van meg. Ez a szám még elmarad a várt mennyiségtől, ezért arra kérik az országban működő médiákat és a sajtó képviselőit, hogy ne engedjenek a politikai nyomásnak, és a köz’ szolgálata érdekében törjék meg a hallgatásukat, és adjanak hírt erről a kezdeményezésről, hogy minél többen csatlakozhassanak hozzá az egyre inkább kívánatos társadalmi egység megteremtése érdekében. Úgy vélik ez közügy, és mindenki számára ugyanolyan fontos, a különböző nézetektől vagy pártállástól függetlenül. Hányattatott történelmünk során eljött az első lehetőség, hogy az ország lakossága összefogjon és igent mondhasson valamire, ami minden normális embertől elvárható – kivéve az országgyűlési képviselőktől.

További információ a www.anepszavaz.hu és a www.zoldek.hu honlapokon olvasható

Kiadó: Zöld Párt
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását