2023. január 30. - Martina, Gerda

Szeretőik buktatták le a korrupt kormányhivatalnokokat

Korrupt dél-kínai tisztségviselők szeretői látták el a rendőrséget olyan információkkal, amelyek alapján a hatóságok leleplezhették a hivatali visszaéléseket - közölte csütörtökön az Új Kína hírügynökség.
2008. június 27. péntek 06:48 - Hírextra
A Kuangtung (Guangdong) tartomány Tungkuan (Dongguan) városában korrupció vádjával bűnösnek talált hivatalnokok 80 százalékának volt szeretője, akik a gyanú alapjául szolgáló információkat eljuttatták a rendőrségre.

A kínai törvények szerint azok a kínai hivatalnokok, akik szeretőt, azaz "második feleséget" tartanak, automatikusan elveszítik állásukat. A Kínai Kommunista Párt vezetői pedig ismételten felhívták a figyelmet arra, hogy a korrupció az ország társadalmi és politikai stabilitását is fenyegeti.

A kormány a múlt héten jelentette be a hivatali visszaélések felszámolásáról szóló ötéves tervét. Számos magas rangú tisztségviselő letartóztatása - beleértve az áprilisban tizennyolc év börtönre ítélt Csen Liang-jüt (Chen Liangyu), egykori sanghaji pártvezetőt - ellenére sem csökkent a párton belüli korrupció az elmúlt időszakban.

Csen Liang-jü volt az utóbbi tíz év eddigi legmagasabb pozíciót betöltő funkcionáriusa - a Kommunista Párt központi bizottsága politikai irodájának is tagja volt -, akit kizártak a pártból. A pártvezetőt csúszópénzek elfogadása valamint hatalommal való visszaélés miatt ítélte el a bíróság.
Legutóbb 43 tisztségviselőt büntettek meg, közülük tizenkét főt hivatalától is megfosztottak, miután a májusi szecsuani (Sichuan) földrengés károsultjainak küldött adományok helytelen felhasználásán kapták őket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását