2023. december 10. - Judit
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Véleményéért nyugdíjba vonul a szívkórház igazgatója

Nyugdíjazását kérte Papp Lajos professzor, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szívgyógyászati Klinikájának igazgatója, hogy véleményt nyilváníthasson az egyetem és a klinika helyzetéről - írta kedden az Új Dunántúli Napló.
2008. június 24. kedd 09:02 - Hírextra
A neves szívsebész a PTE gazdasági igazgatójának írt, de ismeretlen által a laphoz is eljutott négyoldalas levelében tudatta döntését, emellett keményen bírálta egyetemi intézkedések sorát, a felsőoktatási intézmény négymilliárd forintos adósságáért pedig a kormányzatot tette felelőssé. Papp Lajos "vádpontokba" szedve sorolta fel a pécsi egyetemi vezetők, döntéshozók általa vélt mulasztásait, illetve ezek negatív következményeit.

A lap megkeresésére Papp Lajos megerősítette: valóban beadta nyugdíjazási kérelmét. Elmúlt hatvan éves és szeretné visszanyerni "véleménynyilvánítási szabadságát". Amíg a folyamat le nem zárul, nem nyilatkozhat az egyetem ügyeiről. A professzor ugyanakkor furcsállta, hogyan kerülhetett levele illetéktelen kezekbe.

A cikk írója emlékeztetett rá, hogy Kollár Lajos, a Klinikai Központ főigazgatója június közepétől a hónap végéig leállíttatta a szívcentrumban a nem sürgősségi műtétek elvégzését. Papp Lajos akkor nem óhajtotta kommentálni a döntést arra hivatkozva, hogy az egyetem ügyeiről nem nyilatkozhat.

Annyit azonban megjegyzett: "rövidesen olyan helyzetbe kerül, hogy nyilvánosan is elmondhatja véleményét - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását