2023. szeptember 30. - Jeromos

Esélyek háza Pécsett

Újra megnyílt a Baranya Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda; az Esélyek Házának nevezett intézményt a szociális tárca esélyegyenlőségi főosztályvezetője, Billus Daniela adta át hétfőn Pécsett.
2008. június 23. hétfő 15:35 - Hírextra

A 2004-ben nyílt, de az elmúlt egy évben zárva tartott iroda három alkalmazottal, a város és a szaktárca által biztosított havi 1,3 millió forintból működik ismét - mondta el a ház vezetője, Koska Éva az MTI-nek. Hozzátette, hogy feladatuk változatlan: a szociális minisztérium esélyegyenlőségi, esélyteremtő politikájának támogatása, a hátrányos helyzetű csoportok, azon belül a romák, idősek, gyermekek, nők, fogyatékkal élők társadalmi befogadását segítő rendezvények szervezése, a hátrányos megkülönböztetéssel kapcsolatos panaszok felvétele, továbbítása.


Billus Daniela arról szólt, hogy adminisztrációs problémák és a támogatások "csúszása" miatt az elmúlt hónapokban az egész országban voltak gondok az Esélyek Házainak üzemeltetésével, de ma már mind a húsz iroda működik. Úgy vélte: a kényszerszünet arra mindenképpen jó volt, hogy ezen intézmények bizonyítsák létjogosultságukat.


Nélkülük az elmúlt időszakban az egész országban nehezebb volt az esélyegyenlőségi munka, lévén, a koordinációjuk hiányában a szokásosnál több partnernek kellett egyszerre asztalhoz ülnie egy-egy kérdés tisztázására, vagy döntés meghozatalára - mondta a főosztályvezető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását