2023. május 28. - Emil, Csanád
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vörösborral nem fog elhízni

Az Amerikai Endokrinológiai Társaság éves gyűlésén bemutatott tanulmány szerint a vörösborban és szőlőben található resveratrol csökkenti a zsírsejtek számát, így a remélhetően használható lesz az elhízás kezelésében illetve megelőzésében.
2008. június 19. csütörtök 15:54 - Hírextra
A németországi Ulmi Egyetem kutatói most arra keresték a választ, hogy a resveratrol képes-e a zsírsejtek méretét vagy anyagcseréjét megváltoztatni. Korábbi kísérletek során a resveratrollal kezelt egereknél nem jelentkeztek az elhízás következményei.

A mostani kutatás során kiderült, hogy a resveratrol meggátolta a zsírsejtek növekedését, a zsír tárolását és az éretlen zsírsejtek érését; továbbá visszaszorította a citokinektermelődését, amelyek felelősek lehetnek az elhízással kapcsolatos betegségekért, mint például a cukorbetegség vagy a koszorúér-elzáródások. A resveratrol egy olyan fe olyan fehvörösbor, resveratrol, elhízásérje termelődését is serkentette, amely védelmet nyújt a szívinfarktus ellen.

Az eredmények egybevágnak az úgynevezett „francia paradoxonnal”: a franciák közismerten sok vörösbort fogyasztanak, de magas zsírtartalmú étrendjük ellenére mégis alacsony a szívbetegségek miatti halálozás.

„A resveratrolnak közvetlen hatása van a zsírsejtekre, így fejti ki az elhízás elleni hatását, ezért segíthet az elhízás megelőzésében, és talán a kezelésében is”– mondta el Pamela Fischer-Posovszky, a tanulmány vezető szerzője.
Forrás: vital.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását