2024. április 28. - Valéria

Fogyókúra reggelivel

Venezuelai kutatók bebizonyították, hogy azok, akik reggelenként kalóriadús ételt fogyasztanak, le tudnak fogyni, és nem is szedik vissza ledobott kilóikat.
2008. június 19. csütörtök 13:00 - Hírextra
A reggeliről már hosszú ideje hangoztatják, hogy a nap legfontosabb étkezése, különösen azok számára, akik fogyni akarnak. Venezuelai kutatók most bebizonyították, hogy azok a nők, akik reggelenként a napi kalóriabevitel legalább felét elfogyasztják, hosszú távon több kilótól tudnak megszabadulni, mint azok, akik nem vagy csak alig esznek reggel.

Szakértők szerint a proteinben és szénhidrátban gazdag reggeli segít leküzdeni az édesség utáni vágyakozást, és még az anyagcserét is serkenti.

Egy caracasi kórházban végezték el az átfogó vizsgálatot a venezuelai kutatók, akik arra voltak kíváncsiak, hogy közel 100 túlsúlyos nőnél a reggelizési szokások hogyan befolyásolják a testsúlycsökkentést.

Mindegyik nő alacsony kalória- és szénhidráttartalmú diétát követett, de felük bőséges reggelit fogyasztott. Ez azt jelentette, hogy a napi 1240 kalóriadagjuk 50 százalékát reggelenként vitték be szervezetükbe.

A nyolchónapos vizsgálat felénél azok a nők, akik csak kevés ételt fogyasztottak reggelenként, közel 13 kilót adtak le - több mint 2 kilóval többet, mint a "bőséges reggelizők".

Csakhogy vezetésük nem tartott sokáig, mivel azok, akik a napot csak kevés étellel kezdték, a kísérlet végére átlagosan több mint 7 kilót híztak vissza.

Összességében a proteinben és szénhidrátban gazdag ételeket reggelizők a vizsgálat végén testsúlyuk több mint 21 százalékát veszítették el - a többi nő csak 2.5 százalékot.

A bőséges reggeliket fogyasztó nők arról számoltak be, hogy különösen ebéd előtt nem érezték magukat annyira éhesnek, és a nap hátralévő részében kevesebb szénhidrátot fogyasztottak.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását