2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Magyar részvétellel nyitott a kiállítás

Magyar részvétellel megnyílt a hongkongi nemzetközi turisztikai kiállítás (International Travel Expo Hong Kong, ITE), a négynapos rendezvény Ázsia legrangosabb utazási szakkiállítása, amelyre az idén a 11.655 szakmai résztvevő mellett a hétvégén több mint
2008. június 13. péntek 07:33 - Hírextra
Az 51 országból érkező 651 kiállító között Európából Magyarországgal együtt összesen nyolc ország turisztikai irodája vesz részt. Kína mint a kiállítás legnagyobb résztvevője 90 standot állított fel.

Hongkong évente megrendezésre kerülő egyetlen nemzetközi turisztikai kiállításának az a különlegessége, hogy látogatóként vagy kiállítóként az egész délkelet-ázsiai turisztikai szakma képviselteti magát.

"Magyarország az utóbbi három évben mindig jelen volt, az idei kiállításon egy kicsit szerényebb mértékben, hazánk mindössze egy kilenc négyzetméteres standon állít ki" - mondta az MTI-nek Vértes Róbert kínai turisztikai attasé, hozzátéve, hogy a Kínai Magyar Évad turisztikai rendezvényeinek záróakkordját is a kiállításhoz időzítették.

A hongkongi turisztikai hivatal nem hivatalos adatai szerint Kína Különleges Igazgatású Területén megközelítőleg 1400 turizmussal foglalkozó iroda található, ezekből azonban csak mintegy 40-50 iroda foglalkozik európai úti célokkal.

A kiállítás után a magyar delegáció részvételével a turisztikai szakmának, majd a szaksajtó képviselőinek fogadást és Magyarországról szóló bemutatót tartanak. A South China Morning Post - Ázsia-szerte elérhető -, hongkongi angol nyelvű napilapban hirdetésekkel hívják fel a figyelmet Magyarországra.

Vértes Róbert szerint a hongkongiak jóval nyitottabbak a kínaiaknál, sokkal többet tudnak a világról, általában beszélnek angolul, és konkrét utazási tervekkel keresik fel a magyar standot. A beutazásuk is jóval egyszerűbb, mert nincs vízumkényszer a hongkongi lakosokkal szemben.

A statisztikák szerint Európa és azon belül a kelet-európai régió presztízse nő, s ha lassan is, de egyre több hongkongi turistára lehet számítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását