2022. augusztus 19. - Huba

6,3 millió dollár értékű gyémánt

A világ egyik legnagyobb színtelen gyémántjaként számon tartott, 101,27 karátos pingponglabda nagyságú drágakövet árverezett el szerdán 6,2 millió dollárért (961 millió forint) a Christie's árverési ház Hongkongban.
2008. május 29. csütörtök 16:26 - Hírextra
A gyémánt viszonylag alacsony karátonkénti áron kelt el, a becsült értéke alsó tartományába esett a végül érte kifizetett összeg.

Az árverési ház szerint az utóbbi 18 évben először került kalapács alá ekkora színtelen gyémánt, Ázsiában pedig a maga nemében ez volt az első ilyen árverési darab.

A pajzs alakú ékkövet egy 460 karátos nyers kristálytömbből metszették ki, és fejdíszt készítettek belőle, mert nyakláncnak túl bumfordi lett volna.

A belül makulátlanul tiszta követ Dél-Afrika legnagyobb gyémántbányájában termelték ki, ahonnan a világ legnagyobb nyers gyémántja, a Cullian gyémánt is származik - értesült a BBC internetes hírportálja.

A névadás joga az új tulajdonost illeti meg, aki a Christie's szerint először licitált náluk, és telefonon intézte a vásárlást - és aki persze saját nevét titokban tartja.

Az árverési cég ázsiai képviselője elégedetten jelentette be, hogy eddigi legsikeresebb ékszerárverésüket bonyolították le Hongkongban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását