2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Diákok versengenek gulyásfőzésben

Közel nyolcvan iskolai csapat több mint 350 tanulóját várják szombatra Fegyvernekre az országos diák gulyásfesztiválra; a fiatalok a főzésben életkoruknak és felkészültségüknek megfelelően három kategóriában versengenek - közölte Tűhegyi Julianna, a rende
2008. május 16. péntek 17:24 - Hírextra

A 3-5 fős általános és középiskolai csapatoknak magyaros ízű népi ételeket kell szabadtűzön bográcsban készíteniük, míg a vendéglátószakmát képző iskolák csapatainak kizárólag marhahúsból kell gulyást főzni. Az általános iskolásoknál a szülők vagy a pedagógusok is besegíthetnek az ételek főzésekor.

Az értékelés három kategóriában - általános iskolák, vendéglátós iskolák, valamint más középiskolák - történik, az első helyezettek 20 ezer, a másodikok 15 ezer, míg a harmadikok 10 ezer forintot kapnak. Különdíjban részesítik a legügyesebb fakanálforgató lányt és fiút, a legszebb környezetet megteremtő főzőcsapatot, valamint a bográcskiállításra benevezett legszebb bográcsot.

A verseny a megnyitót követő kürtszó hangjára az ünnepélyes tűzgyújtással veszi kezdetét, a főzés alatt népitánc és népzenei együttesek sora lép fel, bemutatót tartanak az íjászok és az önkéntes tűzoltók, ráadásul pincérversenyt is megtekinthetnek az érdeklődők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását