2024. április 26. - Ervin

Tanulj főzni nyolcezerért

Sokan vannak, akik nem sajnálják a pénzt arra, hogy autentikus személytől, többnyire mesterszakácsoktól sajátítsák el a főzés-sütés csínját-bínját - ezt jelzi, hogy az egyik ínyencségeket kínáló áruház főző tanfolyamai mindig telt házzal futnak, némelyikr
2007. szeptember 18. kedd 10:08 - Hírextra

Olasz, francia, olasz, thai, indonéz és andalúz konyha, szarvasgomba, sör és sajt, halas ételek, praliné készítés - íme néhány téma az Ízakadémia "főzőcskéiből".

Olasz és francia szakácsok tartják az ízletes órákat, az orosz órát egy magyar séf, a thai kurzust pedig az itteni nagykövetség egyik alkalmazottja vezeti - tudta meg az MTI munkatársa az áruház illetékesétől.

A bemutatók ára nyolcezer forint körül mozog, de akad drágább is, a nyersanyagoktól függően. Előfordulhat, hogy változik a menüsor vagy a téma, attól függően, mit sikerül igazán frissen venni a piacon - olvasható a cég honlapján.

A kész művet persze el lehet fogyasztani és italt is töltenek mellé.

Olykor elegánsabb szállodákban is rendeznek főző tanfolyamot, de csak szűk körben, főleg Magyarországon élő külföldieknek, törzsvendégeknek, szakújságíróknak.

A kezdőknek szóló főzőtanfolyamok is népszerűek, ám viszonylag kevés helyen szerveznek ilyet. Budapesten csak néhány iskolában tanítják főzni a fiúkat és a lányokat, pedig sokkal többre lenne igény, ráadásul a háztartástan órákat minden gyerek kedveli.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását