2024. június 16. - Jusztin
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Börtönben a vérfertőző

A St. Pölten-i börtön parancsnokának keddi közlése szerint "jól töltötte az éjszakát" magánzárkájában a hetvenhárom éves Josef Fritzl, aki hétfőn beismerte, hogy 24 éven át amstetteni háza melléképületének tömlöccé átalakított pincéjében fogva tartotta és
2008. április 29. kedd 16:12 - Hírextra

A férfit, akinek vasárnap ismertté vált példátlan vérfertőző kapcsolata megdöbbenést keltett Ausztriában és az egész világon, kedden reggel két orvos is megvizsgálta, egy pszichológus és egy pszichiáter. Mindketten azt állapították meg, hogy nem mutat öngyilkossági szándékot, nyugodt benyomást kelt és fizikailag jól van. A nap során belgyógyász is megvizsgálja majd egészségi állapotát. A férfit saját biztonság érdekében különítették el a többi rabtól egy különben kétszemélyes cellában.

Fritzl feleségét, továbbá 42 éves lányát, Elisabethet és annak öt, Joseph Fritzltől származó gyermekét egy pszichiátriai klinikára szállították, ahol egy amstetteni illetékes keddi közlése szerint várhatólag "hetekig tartó" gondozásban részesülnek. "Együtt vannak és a körülményekhez képest a lehető legjobban" - mondta a város szociális szolgálatának illetékese, Heinz Lenze a sajtónak.
Rendőrségi kihallgatásuk időpontjára később, az orvosok által javasolt időpontban kerül sor, leghamarabb néhány nap múlva - tette hozzá.

Továbbra is élet és halál között lebeg a hatodik, vérfertőzésből született gyermek, a 19 éves Kerstin, aki április 19-e óta kórházban van (az ő megbetegedése és kórházba szállítása nyomán indult meg a nyomozás rokonai után, aminek nyomán vasárnap fény derült a 24 éve tartó drámára).

Josef Fritzl a lánya által megszült hat - 5 és 19 év közötti - gyermeke közül hármat maga nevelt feleségével, aki a nyomozás eddigi állása szerint mit sem tudott születésük igazi körülményeiről. Fritzl azt állította, hogy lánya ismeretlen helyen tartózkodik, és ezeket a gyerekeket házuk küszöbére tette, mintegy rájuk bízva felnevelésüket - majd feleségével együtt örökbe fogadta és iskolába is járatta őket. A másik három azonban a földalatti tömlöcben élt születése óta, rettenetes körülmények között.

Heinz Lenze közölte a sajtóval, hogy amint lehetséges, a szociális szolgálat iskoláztatni szeretné a három tömlöcben nevelkedett, napvilágot most először látott, írástudatlan gyermeket.
A szociális szolgálat, mondta el Lenze, névváltoztatást fog javasolni a családtagoknak. "A Fritzl név bemocskolódott, a család fog dönteni arról, mi történjen" - jelentette ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását