2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A posta zavartalanul működik

A Magyar Posta felkészült a BKV-sztrájk okozta fennakadások hatékony leküzdésére - közölte a gazdasági tárca csütörtökön az MTI-vel.
2008. április 17. csütörtök 17:10 - Hírextra

Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön konzultált Szabó Pállal, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójával a péntekre bejelentett munkabeszüntetés miatt szükségessé vált intézkedésekről. A lépések célja, hogy a postai közszolgáltatások a sztrájk idején is zavartalanul működjenek.

A tárca azt ígéri: a vállalat fokozott erőfeszítéseinek köszönhetően egy küldemény célba juttatása sem szenved majd késedelmet a tömegközlekedés leállása miatt.

Kákosy Csaba elismeréssel nyugtázta a postai dolgozók helytállását, akik a megszokottnál nehezebb körülmények között is fenntartják a postai közszolgáltatást - áll a közleményben.

A Magyar Posta még szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a péntekre tervezett sztrájk idején zavartalanul kézbesíti a küldeményeket és az esedékes nyugdíjakat, saját gépjárműveit is beveti azért, hogy ne legyen fennakadás.

A cég megszervezi a munkahelyekre szállítást, azt is engedélyezi, hogy a gépkocsitulajdonos postások a társaság költségére, saját autójukkal menjenek dolgozni. A sztrájk ellenére a főváros valamennyi, összesen 1.358 kézbesítő járatán útnak indulnak majd a postások, míg a fővárosi postahelyek döntő többsége, több mint 130 postahivatal nyitva lesz pénteken - közölte a Magyar Posta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását