A posta zavartalanul működik

A Magyar Posta felkészült a BKV-sztrájk okozta fennakadások hatékony leküzdésére - közölte a gazdasági tárca csütörtökön az MTI-vel.

Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön konzultált Szabó Pállal, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójával a péntekre bejelentett munkabeszüntetés miatt szükségessé vált intézkedésekről. A lépések célja, hogy a postai közszolgáltatások a sztrájk idején is zavartalanul működjenek.

A tárca azt ígéri: a vállalat fokozott erőfeszítéseinek köszönhetően egy küldemény célba juttatása sem szenved majd késedelmet a tömegközlekedés leállása miatt.

Kákosy Csaba elismeréssel nyugtázta a postai dolgozók helytállását, akik a megszokottnál nehezebb körülmények között is fenntartják a postai közszolgáltatást - áll a közleményben.

A Magyar Posta még szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a péntekre tervezett sztrájk idején zavartalanul kézbesíti a küldeményeket és az esedékes nyugdíjakat, saját gépjárműveit is beveti azért, hogy ne legyen fennakadás.

A cég megszervezi a munkahelyekre szállítást, azt is engedélyezi, hogy a gépkocsitulajdonos postások a társaság költségére, saját autójukkal menjenek dolgozni. A sztrájk ellenére a főváros valamennyi, összesen 1.358 kézbesítő járatán útnak indulnak majd a postások, míg a fővárosi postahelyek döntő többsége, több mint 130 postahivatal nyitva lesz pénteken - közölte a Magyar Posta.

Forrás: MTI