2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Civilbőrbe bújt pártember a Magyar Rádió kuratóriumában

Félszáz szervezetet képviselt a médiakuratóriumok civil helyeinek múlt heti sorsolásán egy olyan ember, aki március óta a Magyar Rádiót felügyelő testület egyik kormánypárti delegáltja - panaszolta több olyan érintett is, aki társadalmi tömörülések küldöt
2008. április 1. kedd 16:50 - Hírextra
"Hárshegyi János, az eddig is pártérdekeket kiszolgáló >>örökös álcivil<< kurátor végre hazatalált" - minősítette a történteket az MTI-nek kedden Pós Péter, aki az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnökeként szintén nyer mandátumot médiakuratóriumokba.

Hárshegyi János szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy - mintegy ötven - civil szervezett meghatalmazottjaként járt el múlt pénteken; "aki megkért, annak elvállaltam" - mondta.
Szerinte inkább megtisztelő, hogy évtizedes médiatapasztalatait azzal ismerik el, hogy rendre felkérik, képviselje őket a médiakuratóriumok sorsolásakor.

A Magyar Rádió (MR) és a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány honlapján olvasható, illetve a Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány által az MTI-nek megküldött taglistákból az derül ki: a kuratóriumi rendszer 1996-os bevezetése óta Hárshegyi Jánost összesen hétszer delegálta civil szervezet a három testület valamelyikébe.

Ötször az MTV-nél, egyszer-egyszer a másik két intézmény valamelyikénél kurátorkodott, egy eset kivételével sportegyesületek (kutyaszánhajtók, Magyar Sportszövetség, különböző távol-keleti küzdőágak szerveződései) képviseletében; delegálti előélete jóval hosszabb, mint Pós Péteré, az ABOSZ elnökéé, aki a közrádióban kétszer, az MTV-ben egyszer lehetett a civil kontroll részese.
Ugyanakkor Hárshegyi János is talált "legyőzőre", mégpedig Gráf Csilla személyében, aki eddig egy híján tucatszor nyert tagságot: a köztévében hat, az MR-ben négy, a Dunában egy esztendőt tölthetett társadalmi delegáltként, szinte minden esetben más-más szervezet színeiben.
Delegálta őt a Közéleti Önképzőkör éppúgy, mint a Magyar Vívó Szövetség, a Kalász Katolikus Asszonyok-lányok Szövetsége, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége, a Regnum Marianum Sport Egyesület, a Magyar Katolikus Családegyesület, de a Hangya szövetkezeti mozgalom is.
Külön érdekesség Lásztity Péró, a Szerb Országos Önkormányzat egykori elnökének esete, akit tavalyelőtt "sajátjai", tavaly az ukránok delegáltak a Magyar Rádió Közalapítványba, ahol az MTI információi szerint idén román színekben nyer mandátumot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását