2021. április 14. - Tibor

Átadták a díjakat

Az Ökotárs Alapítvány átadta a Valódi civil partnerségért és az Év adományozottja díjakat pénteken Budapesten - előbbit Nádasd község önkormányzata, utóbbit a szombathelyi Kerekerdő Alapítvány kapta.
2008. március 21. péntek 14:57 - Hírextra

Az Ökotárs Alapítvány harmadik alkalommal adományozott elismerést azoknak a közigazgatási szervezeteknek, amelyek kiemelkedő partneri kapcsolatban állnak a civil szervezetekkel. Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója a díjátadón elmondta: sok közigazgatási szerv inkább csak "kipipálandó" feladatként tartja a kapcsolatot a civil szervezetekkel, mivel ez uniós előírás, de szerencsére vannak olyanok is, amelyek példaértékű kapcsolatot gondoznak a civilekkel.
A Valódi civil partnerségért díj idei nyertese a Vas megyei Nádasd önkormányzata lett, mert településfejlesztési stratégiájának kidolgozásában szorosan együttműködött a civilekkel, és figyelembe is vette véleményüket.

Az Év adományozottja díjat azok a szervezetek kaphatják meg, amelyek átlátható módon és hatékonyan használják fel a rendelkezésükre bocsátott adományokat. Az Ökotárs Alapítvány szerint 2007-ben a szombathelyi Kerekerdő Alapítvány volt ebben a legjobb.

"A díj elnyerésében komoly szerepet játszott a Kerekerdő azon innovatív projektjének elindítása és lefolytatása, mely elősegíti a környezetvédelem szempontjainak érvényesítését, és a különböző csoportok bevonását az erdészeti tervezés folyamatába" - áll a laudációban.

Az Ökotárs Alapítvány 15 évvel ezelőtt jött létre, elsősorban környezetvédő civil társulások segítésére. Koordinálását a Civil-Társ Programiroda végzi.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását