2021. május 18. - Erik, Alexandra

Magyar Rádió: feljelentést tett három szakszervezet

A Magyar Rádió három érdekképviselete ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál a közmédium előző menedzsmentjének működése és az annak távozását követő egyéves interregnum alatt történtek miatt - közölte az MTI-vel hétfőn Var
2008. február 11. hétfő 18:17 - Hírextra

A FRÁSZ mellett a Magyar Rádiós Dolgozók Szakszervezete (MRDSZ) és a Rádiós Műszakiak Szakszervezete (RÁMÜSZ) is a benyújtók között van.

Azért nem az ügyészséghez fordultak, mert jogi képviselőjük álláspontja szerint a történtek kiemelt ügynek számítanak - mondta, hozzátéve: annak vizsgálatát kérik, nem volt-e a közmédiumot indokolatlanul megterhelő túlvállalás a Kondor Katalin elnöksége idején indított vezetői tájékoztató informatikai rendszer beszerzése, amely tudomásuk szerint az eredetileg kalkulált 800 millió forintos ár kétszeresébe került eddig a rádiónak.

Közlése szerint az ár mellett kifogásolják azt is, hogy a szerződés szerintük előnytelen volt a közrádió számára, valamint annak megkötése előtt nem végeztek hatásvizsgálatot.

Vizsgálatot kérnek, ugyancsak ismeretlen tettes ellen, annak ügyében is, hogy az elnök mandátumának lejárta utáni két ügyvezető alelnök - Gőblyös István és Hollós János - a jogszabályban előírt időpontig nem számolta fel, alakította át a színlelt szerződéseket, az ennek kapcsán történtek pedig "a különösen nagy értékre megvalósult, munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalás gyanúját is felvetik" - mondta.

Varga Júlia szólt arról is: az emiatt indított munkaügyi eljárás és bírság következtében pedig milliárdos nagyságrendben esett el állami forrásoktól a Magyar Rádió.

"A szakszervezetek szeretnének végre tisztán látni, hogy mely okok vezettek oda, hogy a dolgozók évek óta nem kaptak fizetésemelést, reáljövedelmük csökkent és jelenleg is kérdéses, hogy mekkora fizetésemelésre kerülhet sor a cég gazdasági helyzete miatt" - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását