2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tehetséges fiatalokért fogtak össze

Négy civil szervezet összefogásával indult el a Sikerülhet! - Fiatalok a társadalomért elnevezésű mozgalom azzal a céllal, hogy segítse a fiatalokban rejlő értékek felkutatását, a bennük rejlő képességek és lehetőségek kibontakozását.
2008. március 19. szerda 16:38 - Hírextra

Március 18. évek óta gyászt és a bánatot jelent egy családnak. Négy évvel ezelőtt Horváth Eszter szinkronúszó öngyilkos lett. 15 éves volt. Édesapja, Horváth Imre létrehozta az Életlánc Egyesületet, amely a fiatalkori öngyilkosságok megelőzését tűzte ki célul.

Az Életlánchoz csatalakozott még három szervezet, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), az Új Akropolisz Filozófiai Iskola Kulturális Közhasznú Egyesület és a Hilarus Pagus - Vidám Falu Alapítvány, és elindította a Sikerülhet! - Fiatalok a társadalomért mozgalmat, amelynek nyitórendezvényét kedden tartották Budapesten.

A résztvevők megnézték a Szkafander és pillangó című filmet, amely Jean-Dominique Bauby történetét dolgozza fel: a francia Elle egykori főszerkesztője, miután túlélt egy agyvérzést, csupán az egyik szemét tudta mozgatni. És ezzel a szemmel lediktált egy regényt arról, hogy hogyan látja a világot egy lebénult test fogságában. A vetítés után a négy szervezet a résztvevőkkel együtt kerekasztal beszélgetésen tárgyalta meg a filmhez kapcsolódó élményeket, tapasztalatokat.

A szervezők szerint a fogyatékossággal élő emberek, annak révén, hogy nap, mint nap kihívásokkal kell megküzdeniük, értékes segítséget, lelki támaszt tudnak nyújtani, a mindennapi életben pszichés nehézségekkel küzdő embertársaiknak. A fizikai sérültséggel élőkben így erősödik a hasznosság érzése. Ugyanez érvényesül a mentális problémákkal küzdőknél is, jelentősen előmozdítja a lelki egyensúly visszaállítását, ha az egyén segítő tevékenységet végezhet, amely által növekszik az önbecsülése, segítve ezzel a pszichés gyógyulás folyamatát.

A mozgalom nyitott, bárki csatlakozhat hozzá és részt vehet a rendezvényein. A szervezők minden hónapban egy alkalommal, csütörtökön 17 és 20 óra között tematikus közösségi beszélgető-esteket és fórumokat szerveznek a budapesti Erzsébet téri Gödör Klubban. Legközelebb március 27-én. További információk a www.sikerulhet.network.hu weboldalon találhatók - tájékoztatta az MTI-t Kiss Anita, az Életlánc Egyesület alelnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását