2022. augusztus 16. - Ábrahám
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Válaszok Gyurcsánynak - MSZP, SZDSZ, MDF

A kormánypártok felelősségét és az ellenzék felelőtlen magatartását állította hozzászólása középpontjába a szocialista Göndör István és az SZDSZ-es Gusztos Péter, míg Dávid Ibolya (MDF) szerint a reformokat nem lehet végigvinni hitelét vesztett minisztere
2008. március 17. hétfő 16:25 - Hírextra

Göndör István úgy vélte, az ellenzék a népszavazási kérdésekkel becsapta az országot és az Alkotmánybíróságot, a referendum eredményét pedig "felelőtlenséggel végig is vitte". A szocialista képviselő azt is mondta, hogy nem jó, ha az ellenzék újabb népszavazási fenyegetéssel próbálja meg a reformfolyamatot megállítani.

Az SZDSZ-es Gusztos Péter hozzászólásában azt hangsúlyozta, hogy a kormánypártok nem bénulhatnak meg. Azt kell keresni, milyen intézkedésekkel tudják biztosítani a gazdasági növekedést - tette hozzá. A liberális párt képviselője elmondta: az SZDSZ kezdeményezte, hogy jöjjön létre az úgynevezett adóreform alap, melynek összegét az adó és a deficit csökkentésére lehet fordítani.

A miniszterelnöknek a Magyar Villamos Műveket érintő mondataival kapcsolatban Gusztos Péter emlékeztetett arra, hogy pártja mindig is a villamosenergia-piac liberalizációja és a monopolhelyzet megszüntetése mellett foglalt állást.

Dávid Ibolya (MDF) szerint nem lehet a reformokat végigvinni "hitelét vesztett miniszterelnökkel". A demokrata fórum elnöke úgy vélte, annak érdekében, hogy minél több működő tőke érkezzen Magyarországra, olyan intézkedésekre lenne szükség, mint az infláció és a korrupció visszaszorítása.
A megoldásnak egy kulcsa van: úgy hívják, egykulcsos adó - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását