2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Válaszok Gyurcsánynak - Fidesz, KDNP

A miniszterelnök által pontosan, de részlegesen idézett Standard and Poor,s jelentésben az áll, hogy a népszavazás eredménye jelentősen gyengítette a kormány mandátumát, de a vereség nem fog jelentős költségvetési deficitnövekedést okozni - reagált Gyurcs
2008. március 17. hétfő 16:04 - Hírextra

A Fidesz frakcióvezetője közölte: a hitelminősítő intézet szerint a rossz időkben bejelentett adócsökkentési javaslatok, a vártnál gyengébben fejlődő gazdaság és a stabilizációra vonatkozó tiszta perspektíva hiánya gyengíti Magyarország kilátásait.

Navracsics Tibor megjegyezte: a referendum miatt kieső összeg a költségvetés egy ezreléke és ennél sokkal nagyobb összegeket csoportosítottak már át természeti csapások vagy válsághelyzetek idején kormányok. Hozzátette, hogy amelyik kormány nem tudja a költségvetés egy ezrelékét átcsoportosítani, az nem tud kormányozni.

Az ellenzéki képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy mostani beszédéből a miniszterelnök kénytelen volt kihagyni az Alkotmánybíróságot (Ab). A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy a testület írásban tiltakozott a miniszterelnök nyilatkozatai miatt. Kifejtette: az Ab arról írt, hogy különösen súlyosnak tartják, ha az alkotmányos szervek vezetői és tagjai tesznek olyan nyilatkozatokat, amelyekben a testület alkotmányos jogállam melletti elkötelezettségét és pártatlanságát a politikai nyilvánosság előtt vitatják.

A frakcióvezető példátlannak nevezte, hogy hivatalban lévő miniszterelnök nyilatkozatai az Alkotmánybíróság tiltakozását váltsák ki. Navracsics Tibor szerint a kormánynak nincsen világos képe arról, hogy merre tovább. Mint mondta, leállt a gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés, nő a munkanélküliség és az infláció. Úgy vélte, a kormánypárti politikusoknak azon kell elgondolkozniuk, hogy jó-e Magyarországnak, ha egy olyan kormánya van, amelyet egy gyenge és hiteltelen politikus irányít.

Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy a változás szükséges, de nem mindegy, az milyen irányba és milyen módon történik. A miniszterelnökhöz fordulva megkérdezte: tisztességes-e állítani, hogy "a forint helyzete azért rendült meg, azért nincs euró, azért ilyen drámai az államadósság, mert eltörölte a nép az ápolási díjat".

Az ellenzéki képviselő szerint teljesen komolytalan dolog azt állítani, hogy a népszavazás eredményeként kieső pénzek, amelyek a költségvetés egy ezrelékét teszik ki, lényegi összefüggésben lehetnének az államadóssággal, az eltüntetett állami vagyonnal, a forint helyzetével és az államháztartási hiánnyal.

Semjén Zsolt hozzátette, hogy az sem szerencsés állítás, ha az emberek egészségét vagy oktatását legközvetlenebbül érintő dolgokat "nem is reális gazdasági megfontolások miatt teszik zárójelbe".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2008. március 17. 16:12
Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt akart mondani ez a félművelt féleszű ! Már a nevétől is undorodom ennek az allelulájó, minisztráns gyereknek. Hogy ez mit keres a parlamentben?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását