Válaszok Gyurcsánynak - MSZP, SZDSZ, MDF

A kormánypártok felelősségét és az ellenzék felelőtlen magatartását állította hozzászólása középpontjába a szocialista Göndör István és az SZDSZ-es Gusztos Péter, míg Dávid Ibolya (MDF) szerint a reformokat nem lehet végigvinni hitelét vesztett minisztere

Göndör István úgy vélte, az ellenzék a népszavazási kérdésekkel becsapta az országot és az Alkotmánybíróságot, a referendum eredményét pedig "felelőtlenséggel végig is vitte". A szocialista képviselő azt is mondta, hogy nem jó, ha az ellenzék újabb népszavazási fenyegetéssel próbálja meg a reformfolyamatot megállítani.

Az SZDSZ-es Gusztos Péter hozzászólásában azt hangsúlyozta, hogy a kormánypártok nem bénulhatnak meg. Azt kell keresni, milyen intézkedésekkel tudják biztosítani a gazdasági növekedést - tette hozzá. A liberális párt képviselője elmondta: az SZDSZ kezdeményezte, hogy jöjjön létre az úgynevezett adóreform alap, melynek összegét az adó és a deficit csökkentésére lehet fordítani.

A miniszterelnöknek a Magyar Villamos Műveket érintő mondataival kapcsolatban Gusztos Péter emlékeztetett arra, hogy pártja mindig is a villamosenergia-piac liberalizációja és a monopolhelyzet megszüntetése mellett foglalt állást.

Dávid Ibolya (MDF) szerint nem lehet a reformokat végigvinni "hitelét vesztett miniszterelnökkel". A demokrata fórum elnöke úgy vélte, annak érdekében, hogy minél több működő tőke érkezzen Magyarországra, olyan intézkedésekre lenne szükség, mint az infláció és a korrupció visszaszorítása.
A megoldásnak egy kulcsa van: úgy hívják, egykulcsos adó - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Forrás: MTI