2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nyit a 78. Genfi Autószalon

Március hatodikán, csütörtökön nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt az járműipar egyik legfontosabb seregszemléje, a Genfi Autószalon. A bemutatóra 30 országból több mint 260 kiállító érkezik.
2008. március 4. kedd 15:32 - Hírextra
. Legalább 130 járműnek a genfi szalonon lesz az európai vagy a világpremierje. Először mutatkozik be az Infiniti, a japán Nissan luxusmárkája, a norvég Think Global, amely egy elektromos városi kisautóval jelentkezik, illetve a kínai BYD, amely egy hibridautót visz a svájci nagyvárosba.

A globális éghajlatváltozás hatása a szalonon is érződik: egyre több az energiatakarékos, környezetbarát modell. Ilyen a többi között a Saab 9-X BioHybrid is, egy bioetanolra hangolt turbómotorral és egy elektromos motor kombinációjával meghajtott kupé. Az amerikai General Motors európai márkájának kínálatában egyedülálló középkategóriás, és egyelőre csak tanulmány formában létező autó lítium ionos akkumulátorát részben a tetőt borító napelem táplálja.

16 év után a Volkswagen feltámasztotta a Scirocco modellt. A kétajtós, sportos kocsi számos VW-modellhez - például az Audi A3-hoz - hasonlóan a Golfra épít, a karosszéria és a motor is a legendás népautó továbbfejlesztett változata. Nyáron jelenik meg a piacon, ára 20 ezer euró körül lesz (5,26 millió forint).

Az Audi A-sorozat új darabjának is Genfben tartják a premierjét: az A4 Avant kombi különlegessége az óriási raktér, amely a hátsó ülések lehajtásával 490-ről 1430 köbdeciméteresre bővíthető. Az 1,8-as motorral felszerelt alaptípus áprilistól kapható 30 ezer euróért.

Kétajtós kupét mutat be a Rolls Royce. A BMW brit leányvállalata tavaly húsz százalékkal több autót adott el, mint 2006-ban, és a sikerszériát a Phantom Coupéval akarja folytatni. Ára 360 ezer euró, nyártól kapható.

Az Opel a Meriva új változatának tanulmányával az autóajtó-technológia lehetséges jövőjébe enged bepillantást. A Flex Doors rendszerű hátsó ajtók hátrafelé nyílnak, akár 90 fokos szögben, míg az első ajtók a hagyományos módon előrefelé, ami különösen kisgyerekes családok számára teszi kényelmesebbé a be- és kiszállást.

A szalonon természetesen ott lesznek az utóbbi 12 hónap legnagyobb újdonságai is, mint például az indiai Tata Nano, a világ legolcsóbb autója, amely mindössze 432 ezer forintnak megfelelő összegért kapható Indiában, vagy a svájci sQuba, az első kétéltű személyautó.
A 78. Genfi Autószalon március 6-tól 16-ig tart nyitva, a felnőtt belépő 14 svájci frankba kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását