2023. december 10. - Judit
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Másfél hónapot csúszik az adócsomag

Az eredetileg ígért januárhoz képest másfél hónappal késik a 2009-es adóreformnak indult, majd jelentősebb adócsomaggá szelídült tervek ismertetése. Az ehhez megrendelt szakértői anyagokból inkább szemezget majd a kormány és a két kormánypárt - írta szerd
2008. február 6. szerda 09:08 - Hírextra

Ötletek, ötletmorzsák - valószínűleg nem lesz több azokból a szakértői anyagokból, amelyek a 2009-es adóreformnak indult, majd az adórendszer struktúrájának megváltoztatására szelídült folyamathoz készültek, illetve készülnek a mai napig.

Az egyik ilyen anyagot például a miniszterelnök rendelte meg a Gazdasági Versenyképességi Kerekasztaltól - itt az adózási ügyeket elsősorban Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke viszi. Egy komplex elképzelést tettek le arról, hogy miként lenne javítható az ország versenyképessége az adószabályok változtatása révén - ehhez akkor hozzátették: a tervért csak akkor vállalnak felelősséget, ha azt egészében átveszi a kormány, az egyes részeket kiragadva ugyanis már más lehet a végeredmény, mint amit ők terveztek - olvasható a lapban.

A témához aztán elkészítette saját anyagát a GKI Gazdaságkutató, a Kopint-Tárki, adójavaslatok Draskovics Tibor tárca nélküli miniszter hivatalában, a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban, az SZDSZ liberális gazdasági kabinetjében, valamint természetesen a Pénzügyminisztériumban is készültek, készülnek. Utóbbi két tervet még nem ismertették, Veres János pénzügyminiszter szerint a szaktárca a hónap vége felé áll majd a nyilvánosság elé az általa preferált adócsomaggal. Mindezek mellett készül egy tervezet a kormányfő környezetében is, amelyet többen esélyes "befutónak tartanak" - írta a Népszabadság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását