2024. április 26. - Ervin

Az MSZP a fenntartható fejlődésről

A közeljövőben munkába álló Fenntartható Fejlődési Nemzeti Tanácsa és a zöldombudsmann első teendői között hozzájárulhat a körvonalazódó, környezetvédelmi vonatkozású stratégiákhoz, és előmozdíthatja a zöld adóreformot is - mondta Orosz Sándor, az MSZP kö
2007. november 16. péntek 15:38 - Hírextra
A politikus közölte, hogy az Országgyűlés konszenzussal a héten már megszavazta a tanács létrehozását, a jövő nemzedékek ombudsmani posztjáról pedig jövő héten várható döntés.

Orosz Sándor reményei szerint az ország még az idén parlament elé kerülő fenntartható fejlődési, klímavédelmi, és energiapolitikai stratégiája úgy válhat véglegessé, hogy azt a tanács és az ombudsman is véleményezi. A három stratégiát nem külön, hanem egységben kell kezelni - vélekedett a bizottsági alelnök.

A zöld adóreformról kifejtette: évek óta szó van a természeti erőforrásokat terhelő adók emeléséről, és az élőmunka után fizetendő adó csökkentéséről, ami a környezeti szempontokra a jelenleginél érzékenyebb rendszer lenne. Ez idáig nem történt érdemi lépes, ám jó esély van arra, hogy az új testület és országgyűlési biztos munkájának eredményeként végre elmozdulás történik - tette hozzá Orosz Sándor.

A politikus elégedett a jövő évi költségvetéssel, mert a környezetvédelemre az ideinél többet irányoz elő. Elmondta, hogy az európai uniós forrásokkal együtt az állami "zöldkiadások" 2007-ben 317,8 milliárd forintot tesznek ki, ami 2008-ban 418 milliárd forintra emelkedik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását