2024. április 29. - Péter

Háromsávos adózás 2010-től?

2010-től háromsávos adótáblát javasol a személyi jövedelemadózásban a miniszterelnök mellett működő munkacsoport - írta értesülésre hivatkozva a hétfői Magyar Hírlap.
2008. január 21. hétfő 08:27 - Hírextra

A tervek szerint a legalsó kulcs 16 százalék lenne, és 2,4 millió forint éves jövedelemig alkalmaznák. A következő sáv érintettjei 32 százalékos kulccsal adóznának, míg e felett 44 százalékos lenne az elvonás mértéke. A 16 százalékos adójóváírás 1,2 millió forint éves jövedelemig lenne érvényesíthető teljes mértékben.

A lap információi szerint egyáltalán "nem téma" az egykulcsos adó bevezetése, dacára, hogy a térségben már csak Magyarországon és Szlovéniában nincsen napirenden az egykulcsos személyi jövedelemadó, legutóbb például Csehország és Bulgária döntött a bevezetése mellett.

A Napi Gazdaság közlése szerint az SZDSZ háromkulcsos jövedelemadót, 20 százalékos társasági adót és áfát, a jelenlegihez képest 2-3 százalékponttal csökkentett tb-járulékot szeretne 2009-től. Mint a lap írja, a koalícióban jelenleg az a legfőbb vitakérdés, hogy a 2009-es tervekre 300 vagy 600 milliárd forint szabadítható-e fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását