2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sajtnapok és ruhabemutató

Húsz eseményt rendeznek júliusig A francia gazdasági év Magyarországon rendezvénysorozatának keretében - hangzott el hétfőn a Le Meridien szállodában tartott sajtótájékoztatón. Az idei szezon sajtnapokkal és menyasszonyiruha-bemutatóval kezdődik.
2008. január 21. hétfő 16:02 - Hírextra
A húsz esemény tematikája széles: a termálturizmustól a reptéri infrastruktúráig, a hulladékkezeléstől a vadászatig, a fogtechnikai berendezésektől a bornapokig terjed.

A sajtótájékoztatón először Jean-René Cougard gazdasági és kereskedelmi tanácsos, a francia kereskedelmi kirendeltség vezetője számolt be a 2007. júliusában elkezdett és idén júliusban befejeződő gazdasági év eredményeiről.

A rendezvénysorozat sikeres, máris elérte célját - tette hozzá a tanácsos - hiszen számos francia cég vesz részt magyar kiállításokon, több magas szintű gazdasági találkozóra is sor került, és egyre nő azon cégek száma, akiknek termékei rendszeresen beszerezhetők Magyarországon.

A magasszintű kétoldalú tárgyalások és hivatalos látogatások is folytatódnak 2008-ban: a legjelentősebb magyar cégek képviselői június 4-5-én Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter kíséretében utaznak Párizsba, hogy ott a legnagyobb francia cégek vezetőivel találkozzanak.
A tanácsos beszámolója után Gerard Poulard francia sajtmester mutatott be és kóstoltatott meg a jelenlévőkkel több tucat sajtot abból a 150-ből, amelyet elhozott a Le Meridien szállodába.
Gerard Poulard egyike a francia sajtbirodalom leghíresebb utazó nagyköveteinek, akinek az a feladata, hogy népszerűsítse és megismertesse a világgal a több mint kétezer francia sajtfajtát, és fejlessze a sajtok fogyasztásának kultúráját.

A sajtótájékoztató után a sajtmester vezetésével magyar kereskedők és gasztronómusok folytattak szakmai eszmecserét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását