2024. március 29. - Auguszta

Jó évjárat

Az idei bor jónak ígérkezik, legalábbis ezt állapították meg a borrendek a hagyományos vicevessző vágáson szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban - mondta el az eseményt követően az MTI-nek Fülöp Mihály. a Szent Vince Borrend nagymestere.
2008. január 20. vasárnap 13:46 - Hírextra
Az immár 14 éves hagyományra visszatekintő rendezvényre idén tizenkilenc borrend érkezett az ország minden részéről és a határon túlról. Így képviseltették magukat a móriak, a soltiak, a kecskemétiek, de érkeztek Bajáról, Kiskőrösről, Dunaföldvárról, három borrend pedig a Vajdaságból jött a neves eseményre.

A vesszővágás alapján Fülöp Mihály úgy gondolja, az idei jó év lesz a bornak. A vesszők ősszel szépen beértek, és még nem volt olyan téli fagy, amely károsította volna őket. A szakemberek arra számítanak, hogy már nem lesznek olyan fagykárok, mint amelyek 2003-ban, illetve 2005-ben sújtották a Dél-Alföldet.

A vendégeknek borkóstolót is rendeztek, a Csongrádi borvidék hegyközségei kínálták a nedűt a megjelent 300-350 ínyencnek. A szakemberek itt is a különlegességet keresték. Megállapították, hogy a tavalyi kövidinka végre olyan ízvilágú lett, mint amilyet több évtizeddel ezelőtt ittak.
Az esemény hagyományos velejárója a forralt bor mellett a zsíros kenyér szeletelt hagymával - árulta el a távirati irodának a borász.

Elmondta azt is, hogy az utóbbi időben Csongrád megyében kissé csökken a szőlőtermesztő terület nagysága, de a régión belül Bács-Kiskun megyében kissé növekszik. Országosan megfigyelhető a területek egyfajta koncentrációja, ami jó minőségű szőlőt és a kiváló minőségű bort eredményez.
A szőlőtermesztők hamarosan munkához látnak. Megkezdődik a tőkék kitakarása, és lassan metszeni is kell, hogy az idei bor beválthassa az ígéreteit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását