2022. december 4. - Borbála, Barbara

Bor és sajtfesztivál

Immár ötödik alkalommal rendezik meg november 24-én és 25-én a Magyarországi Újbor és Sajtfesztivált, amelyet az idén elsősorban a borászok Hamvas Béla emlékére szentelnek, aki nagy híve volt a bornak és különösképpen az újbornak.
2007. november 14. szerda 19:38 - Hírextra
"Nagyobb társaságban húsz-harminc ember mindig igyon újbort" - írta az író-filozófus, Hamvas Béla. Születésének 110. évfordulóján rá emlékeznek azok a borászok, akik a következő hétvégén a Gerbeaud Házban részt vesznek az ötödik Újbor és Sajtfesztiválon.

A rendezvényen a legjobb bor- és sajttermelők találkoznak a fogyasztókkal és szakmai díjakat is kiosztanak. Ilyen az Év Sajttermelője és az Év Legjobb Újbora cím odaítélése.

Az egyik vezető magyar pincészet szerint az újborok fogyasztása Magyarországon 10 év alatt a tízszeresére nőtt, és 400-500 ezer liter újbort isznak meg ma már egy évben.

Ám mindez még messze alatta marad a híres francia beaujolais kortyolgatásának: a franciák évente akár 10 millió liter újbort is értékesítenek, hazájukban és külföldön.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását