2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Levágta és megsütötte a kezét

Láncfűrésszel levágta az egyik kezét, majd mikrohullámú sütőbe tette az amerikai Idaho államban egy elmegyógyintézeti beutalt, mert úgy vélte, a kéz bibliai fenevad bélyegét viseli - és tettének elkövetése után ő maga kihívta a rendőrséget.
2008. január 10. csütörtök 14:21 - Hírextra

A húszas évei derekán járó férfi nyugodtnak tűnt, amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek. Miután karjára az öncsonkítás előtt szorítókötést tett, nem vérzett el, viszont a mikróba tett kéz "kissé megsült" - közölte a kórház szóvivője, aki a férfi tettének okairól nem nyilatkozott.

A férfit védőőrizet címén utalták be előzőleg a Kootena egészségügyi központ elmegyógyászati részlegébe, miután közölte, kezén "a bibliai fenevad bélyegét viseli" - de nem világos, hogy elmegyógyászati kezelés alatt állt-e.

A Jelenések Könyvében a következő passzus található: "És a harmadik angyal is követé azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi homlokára vagy kezére/ Az is iszik az Isten haragjának borából, a mely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt/ És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal..." (Jel 14,9-11; Károli Gáspár ford.)

Máté evangéliumában pedig ezt lehet olvasni: "És ha a te jobb kezed botránkoztat meg téged, vágd le azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék." (Mt 5,30; Károli Gáspár ford.)

A rendőrség szóvivője nem közölte, hogy a páciens melyik kezét vágta le - és arra sem próbált magyarázatot találni, hogy miért tette a mikrohullámú sütőbe a férfi a levágott kezét.
Erről nem lehetett szó a Bibliában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását