2024. március 1. - Albin
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Turisztikai múzeum a fürdőhelyen

Horvátország első turisztikai múzeuma nyílt meg Abbáziában, a patinás fürdőhelyen. A Villa Angiolina emeleti részén állandó kiállítás kapott helyet. Ennek egyik fele, az "Idős hölgy" előtt tiszteleg, mivel Abbázia a horvát idegenforgalom bölcsője.
2008. január 4. péntek 09:09 - Hírextra

A tárlat másik fele a horvát turizmus történetét mutatja be régi fotókon, képeslapokon, korhű életképeken, dokumentumokon és tárgyi emlékeken keresztül.

Abbázia az adriai partvidéken elsőként kapta meg az üdülőhelyi státust, majd 1889-ben külön törvénnyel gyógyhellyé is nyilvánították - olvasható a Horvát Idegenforgalmi Szövetség zágrábi hírlevelében.

Nyáron is kellemes, gyógyító klímája miatt sok híresség üdült, alkotott ott, köztük több magyar író, mint például Móra Ferenc, aki ott írta az Ének a búzamezőkről című regényét, vagy Karinthy Frigyes író.

Miroslav Krleza horvát író, de Bernard Shaw angol író is szívesen időzött a Kvarner-öbölben fekvő adriai-tengeri üdülőhelyen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását