2024. március 1. - Albin

Kevés pénz jut a Balatonra?

Méltatlanul kevés támogatás jutott a II. Nemzeti Fejlesztési Tervből a balatoni turisztikai fejlesztésekre, ezért a kormány támogatáspolitikai gyakorlatának felülvizsgálatát kezdeményezi a balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) elnöks
2007. december 11. kedd 14:26 - Hírextra
Balázs Árpád, a szövetség elnöke által kedden az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint álláspontjuk megegyezik a Balaton Fejlesztési Tanács múlt pénteki ülésén elhangzottakkal.

A BSZ szerint aggodalomra ad okot, hogy "a rendelkezésre álló európai uniós támogatások felhasználása nem a gazdasági hatékonyság szempontjai szerint kerülnek szétosztásra, hanem politikai zsákmánynak tekintik a kormányhoz közel álló térségi képviselők."

A szervezet elnöksége sérelmezi, hogy az országos területrendezési tervben a Balaton térsége első számú idegenforgalmi fejlesztésre kijelölt terület, mégis más térségekbe jutnak olyan mértékű, gazdasági meglapozottságukban megkérdőjelezhető idegenforgalmi támogatások, "amelyről a Balaton partján álmodni sem mernek".

A szövetség elnökségének tagjai különösen aggasztónak találják a Balaton déli partján kialakult helyzetet, ahol szerintük lehetetlen fejlesztési pénzhez jutni, mert a Dél-dunántúli Regionális Operatív Program rendelkezésre álló pénzeinek nagy részét Pécs számára biztosították.

"Pécs nem fellendíti a Dél-Dunántúlt, hanem elveszi fejlesztési lehetőségeit, megnyomorítja a térség településeit" - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását