2024. április 26. - Ervin

Újítások a vatikáni múzeumokban

Megváltozott a nyitvatartási idő a Vatikán múzeumaiban: hétfőtől szombatig naponta 8 óra 30-tól 18 óráig tartanak nyitva és 16 óráig lehet a múzeumokba belépni.
2008. január 3. csütörtök 12:30 - Hírextra

Eddig csak délután négy óráig tartottak nyitva a vatikáni múzeumok. Az eddigiekhez hasonlóan ingyenes a múzeumok látogatása a hónap utolsó vasárnapján.

A rendes belépőjegyek ára egy euróval drágább és 14 euróba kerül az eddigi 13 helyett. A kedvezményes belépőjegyek ára nem változott.

A nyitvatartási idő meghosszabbítását az tette szükségessé, hogy igen nagymértékben megnőtt a vatikáni múzeumok látogatottsága. A látogatók száma a 2000-es jubileumi év óta állandóan nőtt és elérte az évi négymilliót. Ennek következtében az egyórás várakozási idő sem volt ritka.

A vatikáni múzeumok ma már a Szentszék fontos bevételi forrását jelentik. A Vatikán évi 50 millió euró bevételre tesz szert múzeumi belépőjegyek eladásából, ami évi 26 millió euró nyereséget hoz. - Annak elkerülése végett, hogy a látogatóknak hosszú sorokban kelljen várakozniuk, rövidesen az interneten is vásárolhatnak majd elővételben belépőjegyet - közölte Franesco Buranellei, aki immár öt éve a vatikáni múzeumok igazgatója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását