2024. március 1. - Albin

Rekord látogatottság Madridban

"Csúcsra jártak" 2007-ben a spanyol főváros nagy múzeumaiba a látogatók: mind a Prado, mind a Thyssen-Bornemisza, mind a Reina Sofia kincseire rekordszámú látogató volt kiváncsi.
2008. január 3. csütörtök 18:10 - Hírextra

A Pradónak 2,65 millió vendége volt, 23 százalékkal több, mint 2006-ban. A sikert egy új szárny megnyitásával és a zárás előtti időszak ingyenessé tételével magyarázzák, mind többen érdeklődnek Goya, Velazquez, El Greco és a többi nagy spanyol mester itt őrzött remekei iránt.

A Thyssen-Bornemissza forgalma 33 százalékkal nőtt, 978 ezer látogatóra, hála a Vincent Van Gogh utolsó tájképeiből rendezett kiállításának.

A Szófia királynőről elnevezett Reina Sofia, ahol Picasso Guernicája is található, 1,57 millió látogatóval 10 százalékos növekedést ért el tavaly - annak ellenére, hogy az intézmény éppen vezetési válságot élt át. Előző igazgatónőjének gazdálkodását élesen támadták, nemrég neveztek ki a múzeum élére új vezetőt.

A Madrid központjában, egymáshoz közel található három múzeum a spanyol főváros legfőbb idegenforgalmi vonzerejét jelenti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását