2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Erdő Péter és a magyar borkultúra

Ünnepélyes keretek között aláírták a Prímási Borrend alapító nyilatkozatát, amelyet Erdő Péter bíboros hívott életre a magyar borkultúra fellendítésére május 4-én. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón nyilatk
2007. december 3. hétfő 07:20 - Hírextra
Elmondta: legfőbb céljuk, hogy Magyarország legjobb borait a nemzetközi közvélemény még inkább megismerje, ennek érdekében felhasználják azt a szakértőkből álló szervezeti hátteret, amelynek a bortermelőkkel kiterjedt kapcsolata van. A tömegkommunikációban a borok megjelenését a prímás szerint segítik azok a közéleti személyiségek, akik a borrend alapítói, többek között Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke és Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke.

Erdő Péter a Prímási Borrend, azaz a Vinum Primatis alapítója szólt arról, hogy a szakmai munkát részben európai uniós pályázati forrásból fedezték, ami az esztergomi pincerendszer egymilliárd forintos rekonstrukciójához 80 százalékban járult hozzá. A borrend alapítása akkor vált időszerűvé, amikor 2006 szeptemberében az esztergomi prímási pincerendszer bejárata közterületről megközelíthetővé vált. Ezt követően ennek turisztikai kihasználására is sor kerül - tette hozzá.

Az MTI kérdésére Csizmadia László, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola nyugalmazott főigazgatója, a Prímási Borrend tagja arról beszélt, hogy a borrend tevékenysége a marketingmunkát segíti majd legjobban, ugyanis ezen a területen kell még a magyar borkultúrának a legtöbbet fejlődnie.

A sajtótájékoztatón Molnár József, a Vinum Primatis titkára bejelentette, hogy az alapítók közös nyilatkozatot írnak alá a tokaji szőlőhegyvidék megóvása érdekében.

A Prímási Borrend jelenleg négy tokaji és egy egri borfajtát sorolt a legnemesebb magyar borok közé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását