2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Filmklub a Sirályban

Antropológiai Filmklub indul csütörtökön a budapesti Sirály kulturális központban, ahol tizenkét héten át, hetente egy alkalommal vetítenek dokumentumfilmeket a világ különböző tájain élő emberekről - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2007. november 28. szerda 09:03 - Hírextra

Az érdeklődők csütörtökön Budralu Dumitru rendezését, A sündisznó átkát nézhetik meg, a film egy erdélyi cigány család faluról falura vándorlását követi - közölte Tesfay Sába, a filmklub házigazdája.
A jövő héten Hadzsi Imre és Pacsorasz Viktor: Baleo! Baleo! Bálnák és bálnavadászok Indonéziában című filmjét vetítik. Az alkotás a Lamalera nevű faluban játszódik, ahol az emberek évszázadok óta a bálnavadászatból élnek. Naponta kihajóznak, és ha sikerül közel kerülniük egy ámbrás cethez, a szigonyos egy apró lélekvesztőről veti magát a bálna hátára, kezében a halálos fegyverrel.

A februárig tartó rendezvénysorozat keretében műsorra tűzik Roczó Zoltán: Magyarok Brazíliában című, háromrészes dokumentumfilmjét, Boglár Lajos munkáját, a Wayana útinaplót, továbbá Boglár Lajos és Kepes András Apropó civilizáció című alkotását - tudatta Tesfay Sába. A Wayana útinapló hőse egy öreg indián, aki Budapestre látogat, hogy megismerje antropológus barátja faluját. Az Apropó civilizáció két világ találkozását írja le: az egyik egy indiáné, a másik egy európai emberé.
A kínálatban szerepel Kincses Réka alkotása, a Balkán bajnok, valamint Kőszegi Edit és Szuhay Péter Mesterségem címere című, vándorcigány-életutakat és -mesterségeket bemutató munkája is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását