2024. március 29. - Auguszta

Off Hollywood a mozikban

Csütörtöktől vetítik Hajdu Szabolcs új filmjét, az Off Hollywoodot a magyar mozik - tájékoztatta a Magyar Televízió kommunikációs osztálya hétfőn az MTI-t.
2007. november 26. hétfő 16:41 - Hírextra

Az eredetileg tévéfilmnek tervezett, végül egész estés nagyjátékfilmként megvalósult Off Hollywood irodalmi alapanyagául Garaczi László egy korábbi drámájából írt, Április című forgatókönyve szolgált - olvasható az alkotásban koprodukciós partnerként közreműködő közszolgálati televízió közleményében.

Az összegzésből kiderül, hogy az eredeti írás egy rádiós áprilisi tréfáról szól, Hajdu Szabolcs azonban alaposan átdolgozta a forgatókönyvet, az Off Hollywood így már inkább azt mutatja be, milyen konfliktusokkal kénytelen megküzdeni egy alkotó, ha rossz útra téved, és értékrendje veszélybe kerül.

Az ismertető szerint a történet főhőse Bódi Adél rendező, akinek sűrű napja van: este mutatják be új filmjét. A nap egy kellemetlen rádiós interjúval indul, majd Adél összevész munkatársaival, férjével és producerével is. Az utolsó csepp a pohárban az, amikor a felemás sikerű premier után egy vidéki színész kitárulkozik a rendezőnő előtt: jeleneteit kivágták a filmből, a felesége is elhagyta. Adél pánikrohamot kap, pszichiátriára kerül, ahol telenyomják nyugtatókkal. Hajnalban mégis feleszmél, és az utcára szökik. Szétdúlt élete elől azonban nincs hová menekülnie.

A főszerepet Hajdu Szabolcs felesége, Török-Illyés Orsolya alakítja, a férj szerepében Szabó Domokos, a producerében pedig az alternatív színházi körökből ismert Thuróczy Szabolcs látható. Az operatőr Nagy András, a film zenéjét Márkos Albert szerezte.

A Fehér tenyér rendezőjének munkája a Lagunafilm, az Unio Film, valamint a Magyar Televízió koprodukciójában készült - közölte a közszolgálati televízió.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását