2024. június 22. - Paulina
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mamutcsont a Tiszából

Egy több mint tízezer éves mamut alsó-lábszárcsontját találta meg egy halász a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tiszadadán. Az elsődleges vizsgálatok alapján egy gyapjas mamut csontja került elő a Tiszából.
2007. november 15. csütörtök 07:29 - Hírextra
A különleges csontot egy helybeli halász fogta ki kedden a Tiszából - mondta a Független Hírügynökségnek Kovács Géza. A tiszadadai tájház vezetője közölte: a 22 kilós és 94 centi hosszú lábszárcsont néhány napig a település helytörténeti gyűjteményében marad, hogy a ritka leletet a helybeliek is láthassák. A mamut csontját - valószínüleg a jövő héten -szállítják Nyíregyházára, ahol a megyei múzeum szakértői tanulmányozzák és gondoskodnak a lelet konzerválásáról is.

A gyapjas mamutok az utolsó jégkorszak végéig éltek Eurázsiában és Észak-Amerika jéggel borított tájain. Magasságuk több mint 4 méter volt, testük tömege 6-8 tonna között változott. A növényevő állatok agyarának hossza akár az 5 métert is elérhette.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását