2023. május 28. - Emil, Csanád

Különlegesen felszerelt járőrhajót kaptak

Magyarország európai uniós tagságából fakadó kötelezettségeinek ellátására új járőrhajót kapott pénteken a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság; a Szolnokon átadott, Révkapitány névre keresztelt hajó felszereltsége révén képes eleget tenni a schengeni
2007. november 9. péntek 21:04 - Hírextra

A schengeni alapból a magyar rendőrség több mint 9 milliárd forintot kapott technikai fejlesztésekre, a korszerűsítéseknél kiemelten kezelték a vízi rendészetet- mondta el a kisgéphajó átadásakor az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója, Sipos Gyula rendőr dandártábornok.

Tájékoztatása szerint a most átadott vízi járművel együtt tizenkét új hajóval bővült a szolnoki székhelyű, a Tisza teljes magyar szakaszán szolgálatot ellátó rendőrkapitányság járműállománya.
Házi István rendőr dandártábornok, megyei főkapitány azt emelte ki, hogy a Révkapitány a téli jégzajlásig nagy segítséget ad a rendőröknek a vízi mentéshez, a sporthoz kötődő visszaélések és a tiltott horgászat felderítéséhez, megakadályozásához.

A 13,8 méter hosszú, 3,9 méter széles hajót egyedileg gyártották, merülése 82 centiméter. A vízi járművet a legmodernebb navigációs eszközökkel, így hajóradarral, fenékradarral, GPS-szel, mélységmérővel és hőkamerával szerelték fel, lehetővé téve, hogy rossz látási viszonyok között is közlekedhessen. A hajót ellátták egy daruval és egy nagy teljesítményű kereső fényszóróval is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását