2024. június 12. - Villő
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A finn lövöldöző egy amerikai diák weboldalát látogatta

A finn lövöldöző diák, Pekka-Eric Auvinen egy olyan amerikai fiatal internetes oldalának volt rendszeres látogatója, akit letartóztattak annak gyanújával, hogy iskolai vérengzésre készül. Auvinen nyolc embert lőtt le a Jokala nevű finn középiskolában szer
2007. november 9. péntek 11:48 - Hírextra
A 18 éves finn diák a YouTube videomegosztón a "shadow19462" elnevezésű felhasználói oldalra jegyezte be magát, amelynek nyitóképe több Kalasnyikov, és feltehetően Dillon Cossey-hoz tartozik, akit múlt hónapban tartóztattak le Pennsylvaniában. A weboldal egyébként még létezik. Cossey otthonában fegyvereket talált a rendőrség, és azt feltételezték róla, hogy iskolai lövöldözésre készül. 1999-ben a Columbine Középiskolában két diák, Eric Harris és Dylan Klebold 12 iskolatársát ölte meg. Auvinen a videomegosztó oldalon üdvözölte tettüket, csakúgy, mint Cossey.

A videomegosztón Auvinen előre jelezte, mire készül: a figyelmeztető üzenetben először képeket mutat a középiskoláról, majd magát, fegyverével a kamerára célozva. A háttérben hard rock zene szól. Azt mondja: nem akarja, hogy egyszerű iskolai lövöldözésnek gondolják tettét. Úgy tűnik, a vérengzést az orosz bolsevik forradalom napjára, november hetedikére időzítette. Az üzenetet a YouTube már törölte.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását