2024. május 30. - Janka, Zsanett

Meghalt az ámokfutó

Meghalt csütörtökre virradóra az a 18 éves fiú, aki egy finn középiskolában lövöldözött szerdán - tudta meg kórházi forrásokból az AFP francia hírügynökség. Pekka-Eric Auvinen két lánnyal, öt fiúval és az iskola igazgatónőjével végzett a Finnország déli r
2007. november 8. csütörtök 08:11 - Hírextra
A 18 éves kamasz dél körül, az egyik osztályban nyitott tüzet társaira. Szemtanúk szerint sok diák az ablakokon át próbált menekülni, a folyosókon sebesültek hevertek. A lövöldöző végül maga ellen fordította fegyverét, fejbe lőtte magát. A vizsgálat eddigi adatai szerint Pekka-Eric Auvinen átlagos középiskolás volt, szüleivel és bátyjával élt, társai kiegyensúlyozott, mosolygós gyerekként jellemezték.

A finn sajtójelentések szerint két héttel ezelőtt az egyik videómegosztó portálon, a You-Tube-on megjelent egy kisfilm, amely a " mészárlás a Jokela középiskolában -2007/11/7" címet viselte. Jokela annak az iskolának a neve, ahol szerdán a lövöldözés történt.

A felvételen a kamera közelít az épülethez, majd egy fegyvert tartó fiatalembert mutat, mindezt heavy metál zene kíséri. A felvételt a Sturmgeist89 fantázianevű felhasználó készítette, amely a rendőrség szerint maga a lövöldöző volt.

A felhasználó internetes oldalán azt írta: "én vagyok a természetes kiválasztó, mindenkit elpusztítok, akit az emberiség szégyenének tartok". Majd hozzá fűzi: "tettemet a legtöbben nem értitek meg, mert arrogánsak, és szűklátókörűek vagytok".

Egy nemrég nyilvánosságra hozott jelentés szerint Finnországban a kézifegyvert birtoklók aránya a harmadik legmagasabb a világon. Csak az Egyesült Államokban és Jemenben tartanak több fegyvert otthon az emberek a skandináv országhoz képest.

A mostani nem az első eset Finnországban: 1989-ben egy 14 éves fiú lőtte agyon két osztálytársát Rauma városában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását