2024. április 19. - Emma

Hajtóvadászat Vuk garázda leszármazottai ellen

Lövöldözés lesz Csurgó belvárosában, és erről már a rendőrség is tud. A somogyi településen a rókák ellen indítanak hajtóvadászatot, mert a vadállatok tömegesen garázdálkodnak a városközpontban. Fosztogatják a kukákat és a baromfiudvarokat, az emberek ped
2007. október 12. péntek 16:49 - Hírextra
A csurgói családi házak udvarán rendszeres vendég a róka. Van olyan ház, ahol az utóbbi hetekben már 17 tyúkot pusztított el a betolakodó. Állítólag minden este megjelenik a portán, volt, hogy a teraszról zavarták el a tulajdonosok.

A rókák sötétedés után merészkednek a házak közelébe. Csurgón a belvárosi kukákat fosztogatják és megijesztik az utcán sétálókat. Van, aki egyszerre nyolc rókát látott garázdálkodni.

A polgármesteri hivatalba naponta érkezik bejelentés a vadállatokról - tájékoztatta a Független Hírügynökséget dr. Kovács Tamásné, a város jegyzője. A helyzet tarthatatlan, tette hozzá, ezért vadcsapdákat rendelt, és fegyveres rókairtásra is engedélyt kért a rendőrkapitánytól.

A belvárosi lövöldözés engedélyeztetése hosszadalmas, és alapos előkészítést kíván. A részletekről a jövő héten egyeztetnek a hatóságok. A kilövést valószínűleg az éjszakai órákra szervezik a hivatásos vadászok. Az érintett utcákat a rendőrség és a polgárőrség segítségével lezárják, de előfordulhat, hogy a nagy készülődés pont a rókákat riasztja el.

A szakemberek szerint a rókák azért merészkednek be már a városokba is, mert teljesen hozzászoktak az ember közelségéhez. Sokan pedig azért vannak, mert veszettség elleni szert kapnak, és nem tizedeli őket a betegség.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását