2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A miniszterelnök lánya leszbikus

A kambodzsai miniszterelnök óva intette népét a homoszexuálisok hátrányos megkülönböztetésétől, ugyanakkor bejelentette, hogy neki magának van egy örökbe fogadott lánya, akivel minden kapcsolatot meg akar szakítani, mert leszbikus.
2007. október 31. szerda 17:12 - Hírextra

Hun Sen kedden, egy érettségi ünnepségen fedte fel, hogy öt vér szerinti gyermeke mellett van egy adoptált lánya is, aki azonban egy másik nővel él együtt, ezért bírósághoz fordul, hogy kitagadhassa az örökségből.

"Megvan a magam problémája, mégpedig az, hogy adoptált lányomnak felesége van" - árulta el az éveken át féltve őrzött családi titkot Hun Sen, hozzátéve: jogi lépéseket tesz a 19 éves lány kitagadására. A miniszterelnök csalódottságát hangoztatta, hogy miközben nevelni tudja egy egész ország népét, saját adoptált lányával nem boldogul.

Az 56 éves Hun Sennek és feleségének, Bun Ranynak három vér szerinti fia és két lánya van. Eddig senki sem tudott arról, hogy hajdan adoptáltak egy 18 napos kislányt is, akinek nevét most sem árulta el a kormányfő.

Az adoptált lány kitagadása azért is meglepő Hun Sen részéről, mert a vörös khmer katonából lett miniszterelnök - aki már két évtizede irányítja országát - liberális nézeteiről ismert. A politikus azzal indokolta szándékát, hogy lánya "felesége" egyszer még gondokat okozhat családjának. Felfedte, hogy fogadott lánya már többször is hazavitte barátnőjét és egy ágyban aludtak a miniszterelnöki rezidencián.

Hun Sen mindazonáltal arra kérte Kambodzsa 13 milliós lakosságát, hogy legyen toleráns a homoszexuálisok iránt, akiket jó embereknek nevezett. Hangoztatta, hogy a melegek nagy többsége (szerinte 96 százaléka) rendes ember, nem iszákos, nem drogozik és nem száguldozik az utakon (mint például a fiatalokból álló bandák tagjai).

A szomszédos Thaiföldhöz hasonlóan általában a kambodzsai társadalom is toleráns a homoszexuálisok iránt. 2004-ben Norodom Szihanuk akkori király javasolta, hogy engedélyezzék az azonos neműek házasságát.

Nőjogi aktivisták hevesen bírálják a miniszterelnököt adoptált lányának eltaszítása miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását