2024. április 19. - Emma

Tévésztárok a toleranciáért

Népszerű sztárok, köztük a Grace klinika (Grey's Anatomy) című tévésorozat színészei szerepelnek abban a 25 hirdetésből álló kampányban, amelyet a hátrányos megkülönböztetés ellen küzdő amerikai homoszexuálisok és leszbikusok szövetsége indít útjára kedde
2007. szeptember 10. hétfő 12:52 - Hírextra

A Homoszexuálisok és Leszbikusok Szövetsége a Rágalmazás Ellen (GLAAD) elnevezésű szervezet felkérésére a hírességek a homoszexuális-ellenes szavak erejéről, illetve a homoszexuális vagy leszbikus rokon elfogadásának fontosságáról érvelnek a hirdetésekben, amelyeket többek között a Sundance és a Lifetime kábelcsatorna sugároz.

A reklámokban olyan hírességek jelennek meg, mint Martina Navratilova teniszsztár vagy T.R. Knight, Sara Ramirez és Kate Walsh, a Grace klinika című szappanopera színészei és a sorozat egyik epizódjában megjelent átoperált színésznő, Alexandra Billings.

A GLAAD nem kifejezetten a Grace klinikásokat kérte fel a szereplésre, a nyilatkozatokat a szervezet médiadíjainak átadásán megjelent színészekkel vették fel még áprilisban.

Az ABC tévétársaság nagy sikerű kórházas szériájától idén bocsátották el Isaiah Washingtont, aki nyilvánosan sértő kifejezéssel illette egy homoszexuális kollégáját. Washington később bocsánatot kért, és egy homoszexuálisokat támogató közszolgálati hirdetésben is feltűnt, ám a GLAAD új kampányában most nem szerepel.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását