2023. december 3. - Ferenc, Olívia
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sokat kell várni a fogszabályozóra

3-4 évet kell várni tb-támogatott fogszabályozóra. A hosszú várólista oka, hogy az ország nagy részén kevés olyan fogászat van, amely szerződést kötött az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) a beavatkozások támogatására. Az OEP-nél azt mondják:
2007. október 20. szombat 20:48 - Hírextra
Az egyik nagykanizsai rendelőben, ahol fogszabályzót készítenek, hetente kétszer fogadják a betegeket. Zala megyében ezen kívül még egy olyan rendelő van, ahol tb-támogatással lehet fogszabályozó készüléket csináltatni. A várólista hosszú. Ha valaki most jelentkezik, elképzelhető, hogy csak 2011-re kap időpontot.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál másképp látják a helyzetet. Azt mondják, kevés fogászat köt velük szerződést, mert a fogorvosoknak jobban megéri, ha a betegeket a magánrendelőjükben fogadják.

Magánrendelésen akár két hét alatt elkészül egy fogszabályzó. Ennek azonban ára van. Minőségtől függően 15 ezer forinttól akár több százezer is lehet. Pontos adatok nincsenek, de becslések szerint évente több mint 100 ezer embernek kell fogszabályzó. A beavatkozás bármilyen életkorban elvégezhető, de gyereknél bizonyos eltérések könnyebben korrigálhatók.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását