2024. április 20. - Tivadar

Mindennapi gyakorlattá válik a fogbeültetés

Az esztétikai problémák mellett komoly betegségeket is okozó, s egyre több embert érintő foghiány, egyik gyógymódja a fogbeültetés, amely mindennapi gyakorlattá válik - jelentette ki Nagy Katalin, a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának dékánj
2007. október 11. csütörtök 19:28 - Hírextra

A foghiány ma már szinte minden középkorú, s annál idősebb embert érint - mondta a professzor a Magyar Fogorvosok Egyesülete (MFE) konferenciájának szünetében tartott sajtótájékoztatón.

A betegek nagy része csak esztétikai okok miatt szánja rá magát foghiányának pótlására vagy egyéb fogászati kezelésre, pedig az elhanyagolt fogazat nagyon súlyos egyéb, az egész szervezetre kiterjedő betegséget okozhat - hangsúlyozta a szakember.

A foghiány keletkezésének egyik nagyon gyakori és szinte népbetegségnek számító oka a fogágy betegsége - tette hozzá Nagy Katalin.

A fogpótlás modern, s egyre gyakrabban alkalmazott módszere a fog-, illetve foggyökér beültetés, ez a megoldás a mindennapi fogorvosi praxisban is elérhető lesz - közölte a dékán.

A magyar fogorvosok minden területen európai színvonalú munkát tudnak produkálni. Az egészségügynek ez volt az első területe, ahol a magánpraxis kialakulhatott, így a hazai fogorvosok között, más szakterületekhez képest elenyésző a külföldre áramlás, sőt egyre gyakoribb a szomszédos és a távolabbi országokból érkező páciensek magyarországi kezelése - fogalmazott a professzor.

Nagy Katalin elmondta, az MFE kétévente rendezi meg konferenciáját, az immár ötödik alkalommal megszervezett háromnapos tanácskozáson mintegy ötszáz gyakorló fogorvos vesz részt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását