2024. július 13. - Jenő
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Prado a neten

Miközben teljes gőzzel folyik az október végén újra megnyíló madridi Prado korszerűsítése, hétfőtől már beindult a múzeum eddiginél jóval teljesebb és gyakorlatiasabb internetes hozzáférhetősége.
2007. október 16. kedd 14:51 - Hírextra
A www.museodelprado.es honlapon 12 nyelven lehet ezentúl kapcsolatot teremteni a múzeum különböző gyűjteményeivel, amelyekben Velazqueztől Goyáig megtalálhatók a legnagyobb spanyol művészek alkotásai és életrajzai, továbbá a belépőjegyek előzetes lefoglalását biztosító szolgáltatással is.

Az új internetes szolgáltatás akkor indult el, amikor küszöbön áll a Prado kétszáz éves fennállása óta eddigi legnagyobb szabású modernizálása és kibővítése 152 millió eurót kitevő költséggel. A kibővítés révén keletkező új létesítmények területe összesen 22 000 négyzetméter.

Részben már október végétől megnyílnak az új létesítmények, amelyek lehetővé teszik a múzeumnak, hogy az ideiglenes és az állandó kiállítások területét egyaránt az eddigiek felével megnagyítsa.

Mintegy nyolcezer festmény van a Prado birtokában, ebből ezret állítanak ki a múzeumban, háromezer ötszázat kölcsön adtak más intézményeknek és ugyancsak háromezer ötszáz festmény tartalékot képez
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását