Prado a neten

Miközben teljes gőzzel folyik az október végén újra megnyíló madridi Prado korszerűsítése, hétfőtől már beindult a múzeum eddiginél jóval teljesebb és gyakorlatiasabb internetes hozzáférhetősége.

A www.museodelprado.es honlapon 12 nyelven lehet ezentúl kapcsolatot teremteni a múzeum különböző gyűjteményeivel, amelyekben Velazqueztől Goyáig megtalálhatók a legnagyobb spanyol művészek alkotásai és életrajzai, továbbá a belépőjegyek előzetes lefoglalását biztosító szolgáltatással is.

Az új internetes szolgáltatás akkor indult el, amikor küszöbön áll a Prado kétszáz éves fennállása óta eddigi legnagyobb szabású modernizálása és kibővítése 152 millió eurót kitevő költséggel. A kibővítés révén keletkező új létesítmények területe összesen 22 000 négyzetméter.

Részben már október végétől megnyílnak az új létesítmények, amelyek lehetővé teszik a múzeumnak, hogy az ideiglenes és az állandó kiállítások területét egyaránt az eddigiek felével megnagyítsa.

Mintegy nyolcezer festmény van a Prado birtokában, ebből ezret állítanak ki a múzeumban, háromezer ötszázat kölcsön adtak más intézményeknek és ugyancsak háromezer ötszáz festmény tartalékot képez
Forrás: MTI